THE COTTAGE
The cottage known as Le Petit Chene faces south and is set in it's own garden to the left of the main farmhouse and behind and to the left of the converted barn. All on one level, at the back of the house there is a shady roofed terrace with a glass front door letting you in to the tiled and painted half panelled hall. The first door on the right is the shower room with toilet, wash basin and cupboard. There is also a washing machine.  The next door on the right is a separate toilet with painted wooden panelling. Through the door straight ahead is a double bedroom with a large window overlooking the front garden and view across the valley. This is the more recent part of the cottage and has the feature of wooden trompe l'oeil doors.

The first door on the left off the hall takes you in to the kitchen/dining/sitting room. A light and pretty room with the original half glass paned front door as the kitchen door and the original beams exposed painted a pale blue/grey.
The fitted kitchen area has an oven, hob, dishwasher, microwave and fridge/freezer with seating for six around the dining table.  The French windows to the south open out on to the raised sunny terrace and front garden.

At the back of the seating area,the north side, there is a large twin bedroom with a window overlooking the roofed terrace. To the right of the dining area through the original cottage door is another double bedroom with a wooden floor and floor level window and Velux roof light.  This old part of the cottage has metre thick walls and maintains a lovely cool temperature in the heat of summer. Apart from the front right bedroom all the floors are tiled and all the windows are double glazed throughout.

The studio/gallery adjoins the back of the cottage to the right hand side with access via the front bedroom but also has it's own main entrance with a small parking area in front.  Converted from a large open barn, the front of the gallery consists of French doors and 4 almost floor to ceiling double opening windows. All of which are double glazed. At the west end of this space is an attractive exposed stone wall with a small attic room yet to be converted. There is a fitted bench which runs the length of the front under the windows and a mezzanine area at the back for storage. There is also a small area with a sink and built in drainage for a shower.  It is currently used by the owners as a artists studio, teaching area and exhibition space for which it is particularly suited due to it's north facing situation. It could easily make an enormous sitting room. It overlooks the separate garden at the rear of the property which leads to the large parking area behind the farmhouse.







master bedroom